ANNONS

Grannar hittade bajs på sina dörrar

I ett lägenhetsområde i Skarpnäck har flera bajsincidenter inträffat de senaste veckorna.
I ett lägenhetsområde i Skarpnäck har flera bajsincidenter inträffat de senaste veckorna.
Avföring i trapphus, på gårdshus och utkletat på lägenhetsdörrar.

Flera invånare i Skarpnäck vittnar om samma sak.

Polisen utreder fallen – men har ingen misstänkt.
ANNONS

Förra veckan rapporterade Lokaltidningen Mitt i om flera attacker med avföring i Bagarmossen.

Nu har fler händelser uppdagats i närområdet. Under de senaste tre veckorna har det flera gånger hänt att avföring påträffats i trapphus i Skarpnäck. Både på golvet och utsmetat på dörrar och trappräcken.

Händelserna är anmälda till polisen och nu har bostadsrättsföreningen gått ut med ett anslag om händelserna i alla portar.

– Det gäller att alla är uppmärksamma och på sin vakt. Vi hoppas verkligen att den här ska lösa sig. Så här man kan ju inte hålla på, säger Eva Wernlid, ordförande i bostadsrättföreningen.

En granne som bor i området upptäckte nyligen avföring i trapphuset när hon kom hem.

– Man kände ju lukten på en gång, säger hon.

Längst upp i trapphuset såg hon att det var någon som både hade kissat och bajsat. Dessutom var avföring utkletat på en av grannarnas dörrhandtag.

– Jag gick och pratade med fastighetsskötaren direkt. Sedan hjälptes vi åt att städa upp det och gjorde en polisanmälan. Man undrar ju vem det är och varför. Nu går man bara och väntar på att det ska hända igen.

I ett av trapphuset har det varit minst fyra liknande incidenter sedan i slutet av april. Det har även förekommit liknande händelser i andra trapphus, och även vid ett gårdshus.

ANNONS

Bostadsrättsföreningen hoppas kunna komma till rätta med problemet så snart som möjligt.

Men enligt Tobias Törenholt vid polisen i Globen är det ett svårutrett ärende. Varken vittnen eller misstänkta finns, och det är i dag svårt att säga om händelserna har något samband med händelserna i Bagarmossen.

– Det är väldigt svårt att testa dna på avföring, och även om man skulle lyckas med det krävs det nästan att personen tas på bar gärning eller att vittnen kan identifiera personen i fråga. Men vi utreder ärendet, och får se var det landar.

Vi hoppas verkligen att den här ska lösa sig. Så här man kan ju inte hålla på.Eva Wernlid

Fakta

Flera bajsattacker i söderort

Söndagen den 24 maj blev en kvinna attackerad med av­föring då hon var ute på promenad mellan Bagarmossen och Kärrtorp.

Ett bageri i Bagarmossen har flera gånger fått avföring på sin skylt till bageriet och ägaren berättar att det även har varit bajs på deras sovrumsfönster, i trappuppgången och i brev­lådan.

En kvinna blev attackerad med bajs av en man på cykel redan för två år sedan. Också det hände i Bagarmossen.