Grannar kräver att olyckorna stoppas

Trädet ryckte upp med rötterna i kraschen som inträffade den 13 oktober.
Trädet ryckte upp med rötterna i kraschen som inträffade den 13 oktober.
Den korta sträckan inbjuder till att gasa på. Bara under sensommaren och hösten har två bilar kanat av vägen, och flera personer förts till sjukhus. Boende vill nu att vägen smalas av.

Ett par obehagliga bilolyckor har inträffat på Örsvängen 3-7 i Sundbyberg den senaste tiden.

Senast den 13 oktober kraschade en bil in i ett träd vid 22-tiden på kvällen. Smällen var så kraftig att trädet rycktes upp med rötterna, och minst två personer fick föras till sjukhus.

Även den 22 juli i år smällde det till, då ytterligare en bil kraschat in i ett träd, kanat 15 meter för att slutligen krossa ett staket.

Grannen Jerker Jansson var hemma vid bägge tillfällena, och är nu orolig för att nästa olycka kan bli än mer ödesdiger.

– Det är bara några år sedan en person dog i en krasch precis på samma ställe, menar han.

Trots att det är 30-sträcka så passar en del på att gasa. Farthinder är inget alternativ, på grund av arbetsmiljöskäl för busschaufförerna.

Men en chikan likt den utanför rackethallen vore önskvärt, menar Jerker Jansson som nu uppmanar Sundbybergs stad att göra något.

Enligt Axel Nelstrand, trafikplanerare på Sundbybergs stad, rör sig olyckorna om ”buskörningar”, och att bygga bort sådant beteende är svårt. Han menar dock att möjligheten att bygga en chikan bör ses över, då den troligtvis gör Örsvängen tråkigare för busåkarna.