ANNONS

Grannar störs av olovligt boende i rivningshus

Folk har olovligen bosatt sig i ett rivningshus.
Personerna som bor olovligt i huset på Apelvägen har satt upp tält utanför. Att okända personer rör sig i området oroar grannarna.
Grannar på Apelvägen har reagerat på att okända personer olovligen har bosatt sig i ett rivningshus i området.
Kommunen väntar nu på svar från Kronofogden för att kunna avhysa personerna.
ANNONS

Grannarna har sedan i våras lagt märke till att folk har bosatt sig i en tidigare tom sommarstuga på Apelvägen 9, ett hus som ägs av kommunen.

– Den senaste månaden har det satts upp tält och i lördags hängde det massa tvätt där, säger en boende i området, som vill vara anonym.

Enligt den boende tycker flera grannar att det känns obehagligt att okända personer rör sig i området och bland annat går över folks bakgårdar.

– Det finns ett seniorboende nära och de äldre oroar sig för skumma typer. Många är väldigt störda av det här och jag vet att personer har ringt till kommunen och polisen.

Har gjort polisanmälan

Enligt Huddinge kommun ska fastigheten på Apelvägen 9 rivas. I samband med att arbetet skulle inledas upptäcktes det att personer bodde där olovligt.

– Polisen har varit där och identifierat dem som bor där och det har gjorts en polisanmälan från vår sida, säger Frida Ryberg, säkerhetschef i Huddinge.

Kommunen har inte rätt att på egen hand tvinga personerna att flytta och inväntar därför ett beslut från Kronofogden om handräckning för att avhysa personerna. Ansökan skickades in den 28 juni.

Grannarna är oroliga, har ni koll på situationen?

– Vi vill absolut inte att folk som inte ska bo i huset bor där, men vi har koll så tillvida att vi har gjort vad vi kan för att lagligt kunna avhysa dem, säger Frida Ryberg.

ANNONS