Grannar möter politiker i byggstrid

i Skarpnäck ska det eventuellt byggas nya våningar på befintliga hus,
Här på parkeringshusen i Skarpnäck planeras 240 nya små lägenheter,
Efter kritik har bygget på p-husen i Skarpnäck minskats. Men det är inte tillräckligt anser 320 Skarpnäcksbor som har skrivit på en protestlista.
Nu har de kontaktat politiker som ska vallas runt i kvarteret.

Som Mitt i Söderort tidigare har berättat planeras 240 nya små lägenheter byggas på tre parkeringshus i Skarpnäck.

Ursprungsplanen var 255 lägenheter men bygget har efter skarp kritik från både boende och arkitekter minskats. Men det löser inte problemet anser de 320 Skarpnäcksbor som nu vill att politikerna ska ändra sig.

Nu har de bjudit in politiker från både stadsbyggnadsnämnden och Skarpnäcks stadsdelsnämnd för att visa dem kvarteret. De som tackat ja är Cecilia Obermüller (MP) ledamot i stadsbyggnadsnämnden, Maria Hannäs (V) ersättare i stadsbyggnadsnämnden samt Ewa Larsson (MP) ersättare i stadsbyggnadsnämnden och ordförande i Skarpnäcks stadsdelsnämnd.

I sin kritik skriver de boende bland annat att bygget gör gårdarna mörkare, att det kommer att bli oroligt på gårdarna med fler personer i området, att områdets karaktär blir förstörd och att bilarna i området ökar med fler boende samtidigt som garagen försvinner vilket kommer leda till fler bilar på gatorna.

De boende menar också att p-huset är fallfärdigt och farligt. Något som förnekas av p-husets ägare.