ANNONS

Grannar säger nej till betongskrapa

På ytan mellan ­Ärvingehallen ner mot Järvafältet planeras 375 nya ­lägenheter, och ett av husen föreslås bli 50 meter högt.

Nätverket Bevara vår boendemiljö i Kista tycker det byggs för tätt i området.
ANNONS

Lokaltidningen Mitt i berättade tidigare i år om det nya bostadsområdet Anholt 1, som planeras i Kista. Förslaget innebär att cirka 375 lägenheter byggs, varav 250 är studentlägenheter. En ny ungdomsgård och förskola finns med i planerna, vilket innebär att KFUM-gården och förskolan i området rivs och byter plats med varandra när de nya byggs upp.

En grupp grannar i Kista tycker att det nya bostadsområdet planeras in på en för liten yta, och att det höga huset på 50 meter mitt i området inte passar in. För ett år sedan bildades nätverket ”Bevara vår boendemiljö i Kista” för att väcka frågan bland Kistaborna om vad som planeras.

– Vi ifrågasätter varför just denna lilla grönyta ska hårdexploateras. Vi har fört fram våra synpunkter under planprocessens gång. I ”Vision Järva 2030” är området markerat som ett parkstråk – vad hände med det?, frågar sig Daniel Bernhardsson från nätverket.

Under Kistaloppet den 30 augusti fanns de plats för att informera Kistaborna om planerna. För att visa hur högt huset blir hade de en stor röd ballong i ett snöre hissad 50 meter upp i luften på platsen där skrapan planeras.

– Många känner inte till planerna, och de som gör det tror att allt redan är beslutat, men så är det inte, säger Daniel Bernhardsson.

I tisdags förra veckan bjöd de in politikerna i stadsbyggnadsnämnden för ett samtal om Anholt 1.

MP, S och V kom. Ingen från Alliansen dök upp.

– Vi ville föra fram våra kritiska synpunkter på bygget. Hittills har de inte tagit hänsyn till våra synpunkter, utan snarare så har vår kritik förminskats, säger Daniel Bernhardsson.

Mitt i den 28 januari.

ANNONS
ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Kista direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.