ANNONS

Grannar trötta på korsningen

Fyra barn åkte i bilen som rammades ner i diket vid Skavlötsvägen.

Nu har grannarna tröttnat på korsningen.

– Sträckan är mycket farlig, säger en anhörig till dem som satt i bilen.
ANNONS

Strax före halv nio i onsdags var olyckan framme. En bil skulle svänga av från Löttingelundsvägen och ner på Skavlötsvägen när den plötsligt blev påkörd bakifrån. Det blev en ordentlig smäll.

Den påkörda bilen slungades ner i diket och blev liggande. Med som passagerare fanns fyra barn som lyckligtvis klarade sig utan allvarliga kroppsskador.

– De blev chockade och har haft lite ont i kroppen men i övrigt har det gått bra, säger en anhörig till de som blev påkörda.

Enligt honom är det många som kör för fort på den aktuella vägen. Samtidigt tycker han att dålig sikt gör korsningen mot Skavlötsvägen extra osäker.

– Sträckan är mycket farlig men det ligger också ett ansvar på alla som kör där att faktiskt hålla hastighetsbegränsningen.

Han är inte ensam om den uppfattningen. Grannarna i området har uppvaktat kommunen i flera år med hopp om att infarten ska byggas om. Men inget har hänt, enligt Joakim Zetterblad som bor i närheten.

– Jag överdriver inte om jag säger att det dagligen uppstår situationer där det är på väg att smälla. Så har det varit i de 13 år som jag bott här, säger Joakim Zetterblad.

Problemet med korsningen är framförallt, enligt honom, den dåliga sikten. Utfarten från Skavlötsvägen är mer eller mind­re osynlig för den som kommer åkande på Löttingelundsvägen.

– Täbys invånare måste kunna ta sig till Skavlöten och Rönninge by utan att riskera livet.

ANNONS

Kommunens gatuchef Kent Smitt känner väl till problemkorsningen. Enligt honom har platsen ”varit på tapeten” några år och lösningar har diskuterats.

– Sträckan är inte bra i fråga om trafiksäkerhet främst eftersom sikten är väldigt begränsad, säger Kent Smitt.

Vid Leverantörsvägen, alldeles i närheten, finns en rondell som nyligen byggts eftersom den tidigare korsningen var mycket olycksdrabbad.

Tanken nu är att göra en anslutning därifrån mot Skavlöten. När det kan bli av är dock oklart.

Enligt statistik från Transportstyrelsen rapporterades totalt 166 trafikolyckor i Täby förra året. Sju av dem var av allvarlig karaktär och i ett fall var det dödlig utgång. Sammantaget blev olyckorna något färre än året före.

Fakta

Flera projekt på gång

Olycksdrabbade korsningen Turebergsvägen och Stockholmsvägen görs om.

Hagbykorset i Vallabrink kan få rondell.

Trafikplats Roslags-Näsby byggs om för bättre säkerhet.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.