ANNONS

Grannarna i Hallunda: ”Klart man blir rädd”

polisinsats Hallunda
Insatsen är en del inom den särskilda händelsen Max, skriver polisen på deras hemsida.
Polisen får beröm av grannarna i området.
Polisen får beröm av grannarna i området.
De misstänka hade hyrt in sig ett garage och en bostad.
De misstänka hade hyrt in sig ett garage och en bostad.
Grannarna i området är känner oro efter polisens insatser under helgen i ett område i Hallunda i Botkyrka kommun.
– Det här ett jättelugnt område och jag trodde aldrig att det skulle ske här, säger en av dem.
ANNONS

Som Mitt i tidigare har berättat gjorde polisen en stor insats i Hallunda i södra Stockholm i helgen. Polisen beslagtog flera olika automatvapen, handgranater och ammunition från ett garage och en lägenhet.

– Det var några som har hyrt in sig i garaget och i bostaden. Det har varit spring om nätterna, så man har förstått att det var något konstigt, säger en av de boende i området, som vill vara anonym.

Flera grannar känner oro kring det som nu har skett i bostadsområdet

– Det är obehagligt med vapen. Det här är ett jättelugnt område, med många barnfamiljer. Polisen hittar handgranater, det är klart man blir rädd, säger en av de boende.

Berömmer polisen

– Det var bra att polisen kom hit, det ska vi vara tacksamma för. Jag vill inte ha sådana idioter här, det känns jätteotrevligt, säger en annan granne.

Ordföranden i samfälligheten har pratat med medlemmarna i föreningen och förstår att de är oroliga. Men han påpekar samtidigt att polisen gör sitt jobb och menar att när polisen är på plats så kan man vara lugn.

– Det är klart att det är otäckt att det sker sånt här, men när polisen kommer då kan man ju oftast ta det lite lugnare. Vi i området är inte vana med den här typen av händelser. Som jag har förstått har de gripna troligen hyrt in sig i en bostad och ett garage, så det här har ju kommit på väldigt kort tid, säger ordföranden.

ANNONS