Grannarna ställer till med loppis i portarna

Jenny Remes tar hjälp av Elwin, Elina och Emilia med att sätta upp lappar i portarna om loppisen.
Jenny Remes tar hjälp av Elwin, Elina och Emilia med att sätta upp lappar i portarna om loppisen.
Trenden med hemmaloppisar sprider sig i Tyresö.

Kommande helg är det hyresgäster i Granängsringen som ställer upp bord utanför portarna.

I mitten av augusti arrangerade villaägare i Trollbäcken en gemensam hemmaloppis. Besökare kunde då med hjälp av kartor navigera mellan områdets olika försäljningsbord.

Nu har trebarnsmamman Jenny Remes i Granängsringen tagit över stafettpinnen. Inspirerad av Trollbäckenloppisen och med ett snarlikt upplägg arrangerar hon på söndag klockan 11 en så kallad portloppis på Granängsringens innergård.

– Jag tänkte att Granängsringen egentligen är som gjort för det här. Här är det ju nära mellan portarna och man kan snabbt se vad som finns. Det behöver inte ta mer än en timme, säger hon.

Vi träffar henne när hon tillsammans med sina barn sätter upp lappar i portarna på Granängsringen.

Till att börja med använde hon sig av facebookgruppen Aktuella händelser Tyresö för att nå ut.

– Men även de som inte har ett konto på Facebook ska ju få veta vad som är på gång, säger hon.

Jenny Remes menar att en loppis är ett av flera sätt att förändra den ofta negativa bild som förmedlas av hennes bostadsområde.

– Granängsringen kallas ju ofta för getto och det pratas om larm och utryckningar, men jag flyttade in för tre år sedan och tycker att vi har det trevligt här med grillkvällar och annat. En loppis är ett sätt att ha det kul till- sammans och förhoppningsvis lockar det även folk utifrån.

Ska du själv sälja något på loppisen?

– Självklart! Med tre barn har jag massor av kläder och leksaker som jag hoppas att någon vill köpa. Och min dotter som är nio år ska bidra med kaffe och hembakat.

I slutet av förra veckan hade ett tjugotal personer anmält att de vill delta i Granängsringens loppis.

Även i Krusboda blir det hemmaloppis. Där ska grannar ställa ut bord utanför husportarna söndagen den 13:e september mellan klockan 10 och 15.