ANNONS

Grannarna vill vräka Midan igen: ”Får störa hela nätterna”

kung, midan, hornsbergsstrand.Restaurang Midan.
Kebabrestaurangen Midan i Hornsberg fick rätt av tingsrätten att städa nattetid. Nu överklagar grannarna som vill kunna sova på nätterna.
Kebabrestaurangen Midan i Hornsberg gör inget fel som städar nattetid slog Stockholms tingsrätt fast.
Men grannarna kräver att få sova på nätterna och bostadsrättsföreningen gör ett nytt försök att vräka krogen.
ANNONS

Midan har inte gjort något fel som har städat kebabrestaurangen i Hornsberg nattetid, meddelade Stockholms tingsrätt den 8 maj.

Grannarna har berättat hur restaurangen tagit emot varuleveranser, drivit produktionskök och städat krogen mellan 02.00 och 05.00. Ljudnivån har beskrivits som om en granne renoverade. Eller som att bo ovanpå en tunnelbanestation.

Tingsrätten tror på grannarnas berättelser

Stockholms tingsrätt ifrågasatte inte att grannarna hade blivit störda nattetid. Men eftersom krogen har tillåtits att ha öppet fram till klockan 23 på vardagar och till midnatt på helger ”måste dock sådana nödvändiga aktiviteter som undanplockning av mat, diskning och soptömning få förläggas efter stängning även om så sker efter midnatt”, skrev rätten i sin dom.

”Ger frikort till restaurangen att fortsätta störa”

Bostadsrättsföreningen Välbehagets advokat Jörn Liljeström var besviken och sa direkt att föreningen skulle överklaga till Svea hovrätt.

– Det här ger frikort till restaurangen att fortsätta störa. De behöver inte ens förneka att de stör. De kan säga: ”Jajamensan fattas bara! Vi stör jättemycket och det har vi rätt till”, sa han.

”Måste acceptera störningar hela nätterna”

Nu har föreningen lämnat in överklagandet. Enligt Jörn Liljeström kan domen få stora följder för hela restaurangbranschen.

”Enligt tingsrätten räcker det inte att avtala om öppettider. Om en bostadsrättsförening har använt ett för branschen standardavtal för restaurang, så måste de acceptera störningar hela nätterna, året om”, skriver han.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.