ANNONS

Granne attackerade mamma och barn i trapphuset

Solna tingsrätt har dömt en Hässelbybo för att ha misshandlat grannfamiljen i trapphuset.
ANNONS

Det var när en mamma och hennes två söner kom hem till flerfamiljshuset i Hässelby som misshandeln skedde. Mamman stängde först ett fönster i trapphuset innan hon stoppade in nyckeln i dörren till familjens lägenhet. Men innan de hann in blev de enligt domen attackerade av grannen, som kommit ut i trapphuset.

Mannen tog ett grepp om den ena sonens nacke och jacka och försökte knuffa honom mot trappan. När mamman tog upp telefonen för att ringa polisen knuffade mannen bort sonen och drog i stället tag i mammans arm.

Till slut lyckades familjen ta sig in i sin egen lägenhet och ringa till polisen. Detta enligt domen från Solna tingsrätt, som har dömt mannen till villkorlig dom och 50 timmars samhällstjänst för misshandeln.

Mannen själv har nekat till brottet. Han har i förhör berättat att han hade druckit en flaska vin och tre öl under kvällen och öppnat fönstret i trapphuset eftersom det var dålig luft i lägenheten. Det var när han hörde att någon stängde fönstret som han gick ut – men han menar att han inte var arg. Han fick dock en blackout på grund av alkoholen.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Västerort - Hässelby Vällingby Spånga direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.