Granne till Garbo: Varje helg är ångestladdad

Garbo.
Garbo.
Sömnlösa Sundbybergsbor har klagat på oljud i samband med att nattklubben Garbo stänger på helgnätterna. Nu har staden en lösning på problemet.

Det är inte berusade nattklubbsgäster som håller boende kring Grand Garbo vakna om nätterna. Istället är det taxibilarna som köar utanför som ställer till det vid stängningstid. Nu har klagomål om oväsendet inkommit till kommunen.

”Jag har inga synpunkter angående ljudnivån från Garbo eller alla glada människor som är lite högljudda, inga problem! Men det fenomen som sker när det närmar sig stängning är allt annat än acceptabelt”, skriver en uppretad Sundbybergsbo.

Enligt Titti de Verdier, trafikchef på Sundbybergs stad, handlar det främst om att taxibilar utanför Grand Garbo blockerar vägen för spårvagnen, som i sin tur tutar.

– Taxibilar köar tvärs över spåren ned mot Bällsta bro. När spårvagnen kommer blockerar taxibilarna spåren och då kan inte tvärbanan komma fram. Då börjar den tuta på bilarna, som tutar på varandra i sin tur, säger hon.

Att stå på spåren är olagligt.

– Man får inte blockera spårväg, det är väldigt tydligt i trafikförordningen att trafikant skall lämna fri väg för spårvagn, säger Titti de Verdier.

I klagomålet till kommunen kräver den vakne Garbogrannen åtgärder.

”De helger vi varit hemma har varit olidliga om nätterna, i helgen låg vi vakna till strax innan 04.00 på grund av långa ihärdiga tutanden från bilar utanför Garbo. Ni måste göra något åt detta, varje helg är ångestladdad för man vet att man inte kommer få sova”.

Före jul gjorde staden, Arriva och polisen gemensam sak och delade ut flygblad till taxiförarna utanför Garbo för att uppmärksamma dem på problemet. Men det gav föga effekt.

Nu har man från stadens håll kommit på en lösning.

– Vi kommer att göra taxiplats utanför. Idag är där en lastzon mellan klockan 06 och 16. Om vi därefter gör det lättare för taxibilarna så att de kan köa upp framför Garbo istället, hoppas vi det kan lösa problemet, säger Titti de Verdier.

När taxiplatsen bli verklighet är oklart, först ska utredas om lastzonen på Landsvägen överhuvud taget behövs.