Min lokala hjälte

Grannen om skjutningen på Dalarö: ”Mannen ska bara gått fram och skjutit”

Här, på en tomt på Baldersvägen på Dalarö, ska skottlossningen skett.
Här, på en tomt på Baldersvägen på Dalarö, ska skottlossningen skett.
På torsdagskvällen blev en man i 35-årsåldern på Dalarö skjuten av en okänd gärningsman. Grannen Jan Rendle kom precis hem när det hade hänt. "Mannen ska bara ha gått fram och skjutit honom", säger han.

Larmet kom in vid 19.45 på torsdagskvällen. En man i 35-årsåldern larmade själv polisen och berättade att han blivit skjuten och blödde. Händelsen inträffade utanför hans bostad på Baldersvägen på Dalarö. Mannen ska ha förts till sjukhus men utan livshotande skador, enligt polisen.

Närmsta grannen Jan Rendle berättar för Mitt i att hans fru hörde skotten. Han kom hem precis innan före första polisbilen var på plats.
– Jag kom hem i precis samma veva. Det var inget bråk eller något innan, utan den misstänkta mannen ska bara ha gått rätt fram och skjutit vår granne, som var utanför sitt hus på tomten, säger han.
– Det var en stor insats, säkert fyra fem polisbilar som kom ut, även hundföraren. Det är väldigt skrämmande att sådant här sker. Jag lider med min granne, säger Jan Rendle.

Läs mer: Morgonkollen: Man skjuten på Dalarö

Även helikoptrar var uppe i luften. Brottsplatsen spärrades av för teknisk undersökning under torsdagskvällen, och dörrknackning inleddes i området. En förundersökning om synnerligen grov misshandel inleddes på torsdagskvällen, men Lars-Göran Rehn, operativ koordinator vid Haningepolisen, menar att rubriceringen ändrats till försök till mord. Polisen är förtegen om var på kroppen mannen skjutits.