ANNONS

Grannsamverkan och polis avstyrde planerade ungdomsbråk i Tyresö

På en stängd, lokal facebook-grupp Florerade inför helgen uppgifter från skolledningen på Kumla skola om ett rykte om planerade ungdomsslagsmål i Tyresö under helgen. Några uppgifter har gjort gällande att Haningeungdomar skulle slåss mot Tyresöungdomar.

Under fredagskvällen var polis och grannsamverkansfolk ute och avstyrde ungdomar från att kunna bråka i Trollbäcken, vid Alléplan, Kumla skola och ungdomsgården Kringlan.
ANNONS

Alléplan och Tyresö centrum nämndes som platser det ryktats om i de uppgifter som kom från Kumla skolas ledning inför helgen. Här skulle det alltså, enligt uppgifterna, kunna ske uppstyrda ungdomsbråk under helgen.

Och det var också ett stort antal ungdomar på platserna under fredagskvällen, vid Alléplan, Kumla skola och ungdomsgården Kringlan. Men polis, som hade ett flertal patruller på plats i området, och en lokal grannsamverkansgrupp avstyrde möjligheter till eventuella bråk.

Enligt grannsamverkansgruppen, med åtta till tio aktiva personer, var det 50-80 ungdomar som rörde sig i området under fredagskvällen, mellan klockan 19 och 23.

En person från gruppen säger:

– Det var ungdomar från Tyresö, Haninge, Jordbro och Farsta, enligt uppgifter vi fick in från de av oss som var ute. Det var ett kaosartat rörelsemönster bland de unga, och det var svårt att utvärdera läget. De sprang runt en del. Men vi pratade med ganska många av dem, och som jag upplevde det kunde det mycket väl ha handlat om att slagsmål var planerade. Men det blev inget. Vi hade heller inga indikationer på att några var beväpnade, säger en person från grannsamverksansgruppen till Mitt i Tyresö.

Vilken ålder var ungdomarna i?

– Högstadieåldern, men också en del äldre, som körde bil.

Det fanns uppgifter på sociala medier om nya försök till konfrontationer under lördagskvällen.

– Men det var jättelugnt, det blev ju dåligt väder, säger personen från grannsamverkansgruppen, som även under lördagen var ute och visade sig.

ANNONS
ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Haninge direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.