ANNONS

Väsbypolitiker lägger locket på om Ali Kashefi (S)

Väsbys politiker vill inte kritisera Ali Kashefi (S).
Väsbys politiker vill inte kritisera Ali Kashefi (S).
Flera av Väsbys politiker vill inte kommentera Mitt i:s avslöjande att Ali Kashefi (S) hyrt ut lägenheter som i perioder saknat varmvatten och värme. Men bland läsarna är reaktionerna starka: "Nu är det dags att ta fram moralutbildningar".
ANNONS

Socialdemokraternas politiske sekreterare Ali Kashefi har hyrt ut lägenheter där hyresgästerna bland annat vittnar om mögel och perioder utan värme och varmvatten. När Mitt i under fredagen söker partiets gruppledare Mathias Bohman vill han inte kommentera avslöjandet. I stället hänvisar han till Erika Fransson, ordförande för Socialdemokraterna i Upplands Väsby.

– Jag tycker att det är bra att man belyser detta, samtidigt är det för vår del olyckligt och tråkigt. Det kan lätt falla en skugga över Socialdemokraterna i Upplands Väsby. Jag hoppas att det inte skadar förtroendet för partiet, säger Erika Fransson.

”Han kan sitta kvar”

Hon har varit i kontakt med Ali Kashefi efter Mitt i:s avslöjande.

– Vi har pratat och vi kommer också att fortsätta prata. Vi har berört det som pågår.

Erika Fransson säger att hon har fortsatt förtroende för Ali Kashefi. Att han skulle behöva frånsäga sig sina uppdrag är inte aktuellt.

– Min bedömning i dagsläget är att han kan sitta kvar, säger hon.

Starka läsarreaktioner

Oskar Weinmar är gruppledare för Moderaterna. Även han avböjer från att kommentera ärendet.

– Ali är en bra människa som jag uppskattar mycket. Jag vill inte uttala mig om några sådana affärer.

Margareta Hamark (L) och Lars Valtersson (MP) avböjer också. Maria Fälth, gruppledare för Kristdemokraterna, säger att hon inte har någon anledning att lägga sig i Ali Kashefis privata affärsverksamhet.

ANNONS

– Som offentlig person ska man försöka att inte sätta sig i en sådan här situation, men i övrigt har jag ingenting att kommentera.

Bland Mitt i:s läsare är reaktionerna desto fler.

Många högt uppsatta har en fasad utåt och helt annan privat, ofta motsatt”, skriver en läsare på Facebook. En annan menar att moralutbildningar för politiker vore på sin plats: ”Nu är det dags att ta fram moralutbildningar och riktlinjer för vad och hur för politikers agerande om dem ska sitta på sina poster.” ”Ge honom sparken!”, skriver en arg läsare.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Upplands Väsby direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.