ANNONS

Gränspolisen i kris – får 100 nya medarbetare

Polisstation
Polisen satsar nu på att öka mängden gränskontroller, och kvaliteten på dem.
Gränspolisen i Stockholm är svårt underbemannad. Därmed har också gränskontrollerna stora brister. 2019 får man därför 100 nya medarbetare.
ANNONS

I dag arbetar 400 personer vid gränspolisen i Region Stockholm. Vid årets slut ska de vara 500. Syftet är att öka antalet gränskontroller, och kvaliteten på dem. Bättre metoder, bättre utrustning och bättre utbildad personal behövs.

I dag finns stora brister i gränskontrollerna.

– Vi har haft många tuffa prioriteringar, vi har haft många skjutningar och grova brott i vår region. Nu behöver vi satsa på gränspolisverksamheten, och inriktningen är att vi ska öka på personalen från dagens 400 medarbetare till ca 500 till december 2019. Vi behöver ge vår personal bättre förutsättningar att utföra sitt uppdrag, säger Ulf Johansson, regionpolischef i Stockholm, i ett pressmeddelande från polisen.

Aftonbladet rapporterade tidigare i år om att gränspoliser larmat justitiedepartementet, om att de bristande resurserna utgjorde en fara.

På nationell nivå krävs över 500 nya medarbetare vid Gränspolisen, för att avhjälpa de svåra bristerna, skriver Dagens Nyheter.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.