ANNONS

Gratis SL-kort – om du lämnar bilen hemma

Buss i Salem. SL
Personer på Södertörn, i Södertälje och Norrtälje kan anmäla sig i kampanjen.
Målet är att få fler att åka kollektivt.
Under två veckor får 5 000 frivilliga personer gratis SL-kort.
Den som vill testa att lämna bilen hemma kan nu anmäla sig.
ANNONS

Det är SL och Nobina som ligger bakom satsningen som ska få fler att slå sig ner i busssäten, på pendeltåg, tunnelbanor och båtar.

Gäller i hela nätet

Från och med 7 oktober får 5 000 frivilliga personer från Södertörnskommunerna, där bland andra Botkyrka, Huddinge, Haninge, Tyresö och Salem ingår, ett gratis SL-kort som de kan resa med i hela kollektivtrafikens nät. Kortet gäller i två veckor. Även Södertälje och Norrtälje ingår i kampanjen.

– Vi riktar in oss på områden där vi ser en extra stor potential till ökat kollektivt resande. Och har man väl hittat till bussen i sin arbetspendling inser man snart att det är lika lätt att åka kollektivt även på fritiden, säger Johan Werneus på trafikförvaltningen som beställer SL-trafiken.

Så många fortsätter åka

Nobina skriver i pressmeddelandet att tidigare kampanjer visat att mellan 25 och 30 procent av testpersonerna blir nya kunder som reser minst två dagar i veckan med SL.

Nobina framhåller att den som inte rattar en bil har chans att syssla med annat under sin resa. Den som är sugen kan anmäla sitt intresse här.