ANNONS

Gratis simskola i Flaten, Farsta och Sätra

Flatenbadet. I Skarpnäck är 100 procent av stränderna tillgängliga för allmänheten. Vi träffar Frances Lucas, aktiv i föreningen Nya Flaten.
På Flatenbadet är det gratis simskola vecka 31 och vecka 32.
De två första veckorna i augusti är det gratis simskola vid Flatenbadet.
Både små barn och ungdomar är välkomna på simskolan.
ANNONS

I slutet av maj 2012 drunknade en kvinna och hennes barnbarn vid Sätrabadet. Kvinnan var och badade med sina två barnbarn, som kom ut på för djupt vatten. När hon skulle försöka att rädda dem hamnade hon själv under vatten och drunknade. Den yngsta pojken fördes med ambulans till sjukhus, men avled på natten. Det andra barnbarnet klarade sig utan fysiska skador.

Drunkningsolyckan ledde till att staden började med gratis simundervisning vid flera strandbad samma sommar. Sedan dess har staden erbjudit gratis simskola under en vecka varje sommar. Förra året utökades perioden till flera veckor, så även med inriktning på nyanlända barn och unga.

I år är det två veckors gratis simskola på fem av Stockholms strandbad, varav tre i söderort. De två första veckorna i augusti, vecka 31-32, blir det simskola på Flatenbadet, Farsta strandbad och Sätrabadet och dessutom på Tanto strandbad och Kanaanbadet.

Nybörjarkurser även för ungdomar

För de mindre barnen, 5-7 år, finns en nybörjarkurs klockan 10 på förmiddagarna och en fortsättningskurs klockan 11. Dessutom finns en nybörjarkurs för barn i åldrarna 8-14 klockan 13 och en nybörjarkurs från 14 år kl 14. Undervisningen sker måndag till fredag.

För många barn är sommarsimskolan en viktigt komplement till simundervisningen i skolan. I årskurs 6 behöver eleven vara simkunnig för att få godkänt i idrott. Det innebär att kunna simma 200 meter, varav 50 meter i ryggläge. Att vara simkunnig i öppet vatten är mer krävande än att simma i en inomhuspool. Det är också vid strandbaden som de flesta drunkningsolyckorna sker, därför är det extra bra att lära sig att simma i öppet vatten.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.