Unga Örnar kör gratis simskola på Husbybadet

Husbybadet.
Husbybadet.
Att kunna simma är livsviktigt.
Under våren håller Unga Örnar i Husby/Akalla en gratis simskola på Husbybadet.
– Vi vill bidra till att fler barn är simkunniga, säger Anders Österberg från Akalla, ordförande i Unga Örnas Riksförbund och riksdagsledamot för S.

Från och med den 1 mars blir det billigare att gå i simskola i fem av Stockholms stads simhallar, bland annat i Husbybadet och i Tensta simhall. 

Simkunnigheten i Järva är lägre än i andra stadsdelar och det är inte bara Stockholms stad som vill lära barnen att simma.

Under våren 2018 genomför Unga Örnar Husby/Akalla en avgiftsfri simskola på Husbybadet. I gruppen är det fyra ideella tränare och 12 barn, både tjejer och killar som är inskrivna. Simskolan har nio träffar under våren.

Stor efterfrågan

– Vi började med den här simskolan för att många frågade oss, men också för att vi sett att simkunnigheten i vårt Järva är låg. Vi vill bidra till att fler barn är simkunniga, säger Anders Österberg från Akalla som är före detta tävlingssimmare och numera ordförande för Unga Örnars Riksförbund och riksdagsledamot för S.

Det är fyra tränare varje gång, för att det blir bättre undervisning och mer hjälp till barnen, det finns också några andra vuxna som hjälper till ibland.

Förutom Anders och David Marchewka från Husby så är också Murat Atkin och Sandra Zuniga Michel tränare.