ANNONS

Unga ger gratis teaterföreställning i Gustavsberg

Teatergruppen KÄR spelar på Gustavsbergsteatern 25 mars
Teatergruppen KÄR i en repetition inför föreställningen på Gustavsbergsteatern.
Värmdö kulturskolas Teatergruppen KÄR med ungdomar från Afghanistan, Iran, Pakistan, Mongoliet, Syrien och Sverige har snart sin tredje stora föreställning på Gustavsbergsteatern. Projektet startade vårterminen 2016 och har vuxit sig större för varje år.
ANNONS

Teatergruppen KÄR ger ”Scener från tunnelbanan” på Gustavsbergsteatern den 25 mars. Teateruppsättningen engagerar ett 20-tal ungdomar mellan 15 och 20 år från Afghanistan, Iran, Pakistan, Mongoliet, Syrien och Sverige.

– De flesta kommer från Gustavsbergs gymnasium. Vår ambition var att det skulle vara ett integrationsprojekt vilket det har utvecklat sig till och det har varit jättekul att se Teatergruppen KÄR och eleverna växa, säger Jenni Inge, dramapedagog vid Värmdö kulturskola.

”Ett collage av unga människors liv”

Publiken kommer att få följa en äldre kvinna som sitter på perrongen på Medborgarplatsens tunnelbana en fredagskväll och blir delaktig i olika scener.

– Det är som ett collage av unga människors liv, säger Jenni Inge.

Poliser kollar att ungdomar inte är fulla, två tjejer blir jättearga och börjar slåss och stämningen blir otrevlig.

– Det är en ganska dramatisk föreställning som tar upp viktiga ämnen som kroppsfixering, svartsjuka och vad som är okej i relationer, säger Jenni Inge.

Fakta

Gratis föreställning på Gustavsbergsteatern

Teatergruppen KÄR spelar teaterföreställningen ”Scener från tunnelbanan” på Gustavsbergsteatern måndagen den 25 mars klockan 18.00.

Biljetterna är gratis och bokas via mejl: aliochisabella@gmail.com

Frivilliga Familjehem på Värmdö säljer fika i foajén.