ANNONS

Grattis Arena Satelliten – fyller tvåsiffrigt i år

Arena Satelliten 10 år Sollentuna
Arena Satelliten vid busstorget firade 10-årsjubileum på torsdagseftermiddagen.
Arena Satelliten fyller 10 år och jubileet firades med öppet hus på torsdagseftermiddagen.
ANNONS

– Vi firar tio år av lyckad verksamhet för Sollentunas ungdomar. Vår ambition under de här tio åren har varit att bli ett av Sveriges bästa allaktivitetshus och där är vi i dag, säger Helén Ivarsson, enhetschef för Arena Satelliten, till kommunens hemsida.

Epitetet allaktivitetshus stämmer väl med verkligheten. Arena Satellitens verksamheten är fylld med musik, kultur och sport under samma tak.

Man arrangerar festivaler, ungdomsfester, mässor, rockkvällar, ljud- och ljuskurser, musikaler, stödgalor, musikhjälpen, fotokurser, konstvernissager, kurser i eventsäkerhet och mycket, mycket mer.

Bygger på ungdomarnas medverkan

Arena Satelliten ligger precis vid Sollentuna pendeltågstation och busstorget. Förutom ungdomsverksamheten finns två sporthallar och restaurangen Frank’s Diner i huset.

Ungdomsverksamheten förändras hela tiden utefter vilka ungdomar som för tillfället nyttjar huset. Verksamheten bygger på ungdomarnas aktiva medverkan.

– På Arena Satelliten ser vi ungdomarna som samhällets största resurs och tror att dialog och möten, där gemensamma intressen står i fokus, kan bli plattformar som ökar integrationen och förståelsen för olikheter, säger Helén Ivarsson.

”Otroligt viktig verksamhet”

Arena Satelliten har dessutom en verksamhet för personer som går under LSS. Teater Satelliten är en daglig verksamhet som funnits i fem år.

Teater Satelliten arbetar med sång, dans, musik och teater med skådespelare från teaterns ungdomsverksamhet. Under året arbetar verksamheten fram en musikal.

– Arena Satelliten är en otroligt viktig verksamhet för Sollentunas ungdomar där både idrott och kultur kan samsas under samma tak. Det har verkligen blivit ett kreativt allaktivitetshus för hela Stockholmsområdet, säger Magnus Ramstrand (KD), ordförande i kultur- och fritidsnämnden.

ANNONS
ANNONS