ANNONS

Haningebo greps med 69 kilo cannabis – döms

Knark Tyresö
Knarket var gömt i hundmatssäckar.
knark tyresö
Påsarna innehöll cannabis.
knark tyresö
I bilen låg säckar. Vissa innehöll hudmat, andra cannabis.
En man har dömts till fängelse efter att ha gripits med 69 kilo cannabis gömt i hundmatspåsar. Mannen bodde i Haninge när brotten begicks.
ANNONS

Mannen, som vid brottsgärningarna bodde i Haninge, hyrde i april i år en skåpbil och mötte upp en lastbil vid en bensinmack i Täby. Poliser spanade på den lastbil han mötte upp efter misstanke om att lastbilen var inblandad i narkotikabrott.

Tillsammans körde de två till en lagerbyggnad. En stund senare kom mannen från Haninge ut igen och åkte in mot Stockholm. I Vasastan stoppades han av poliser.

I lastutrymmet fanns över 69 kilo cannabis – gömt i säckar med hundfoder.

Erkände två brott

Mannen har nu dömts till 5 års fängelse i Stockholms tingsrätt. Domen vann laga kraft i september. Han dömdes även för penningtvätt efter att ha ordnat ett bankkonto som pengar, som kom från ett brott, sattes in på och sedan fördes vidare. Det brottet erkände han.

Han erkände också bedrägeri. Han har i förhör berättat att han fick ett erbjudande att ordna fram så kallade ”målvaktskonton” mot en ersättning och att han förstod att det rörde sig om pengar från bedrägerier. Åtta personer betalade i förskott för väskor och mobiltelefoner på Blocket, men fick aldrig några varor. Han har berättat att han hjälpte till att lägga upp annonser men att han inte hade kontakt med dem som blev lurade på pengar.

Mannen nekade däremot till narkotikabrott och menade att han trodde att han hjälpte en person att transportera hundmat. Det fann tingsrätten högst osannolikt.

Tidigare ostraffad

Mannen som är i 25-årsåldern är sedan tidigare ostraffad. Domen har inte överklagats.

En kvinna i samma ålder, också från Haninge, dömdes i samma mål för penningstvättbrott. Hon fick villkorlig dom med dagsböter. Den dömde mannen bor numera i en grannkommun till Haninge.

ANNONS