Fyra greps tack vare hund och rådiga vittnen

Fyra misstänkta tjuvar greps efter en sökinsats i går. Bilden på hunden är en arkivbild.
Fyra misstänkta tjuvar greps efter en sökinsats i går. Bilden på hunden är en arkivbild.
Tack vare rådiga vittnen och en snabb insats med hundpatrullen kunde fyra misstänkta inbrottstjuvar gripas på flyende fot igår eftermiddag.
– Vi har säkrat gods som förhoppningsvis ska knyta dem till brottsplatsen, säger Sven-Erik Olsson på Stockholmspolisen.

En vaksam granne upptäckte ett pågående inbrott i Norrviken igår eftermiddag. Enligt polisen hörde anmälaren ljud från villan, och fick efter en telefonkontakt med familjen veta att ingen var hemma vid tillfället.
Anmälaren höll då utkik och såg sedan tre personer springa från huset.

Samtidigt passerade ytterligare en privatperson i bil. Hen följde efter de tre tjuvarna och lyckades ta registreringsnumret på den bil de fortsatte flykten i.

– När vi slog på bilen kunde vi se att det var ett fordon som vi har uppgifter på, berättar Sven-Erik Olsson på Stockholmspolisen.

Efter en stund tappade privatperson nummer två bort tjuvarnas bil, men tack vare reg-numret hittade en polispatrull snabbt igen den och tog upp jakten. När tjuvarna körde in på en skogsväg i Kista körde de i diket, och bilens förare greps omedelbart.

Tack vare en hundpatrull, som var snabbt på plats, kunde de tre passagerarna som flydde till fots spåras och gripas inom en halvtimme. I bilen fanns stöldgods från inbrottet, och ytterligare en del av familjens tillhörigheter hittades sedan i nära anslutning till villan.

– Vi har säkrat gods som förhoppningsvis ska knyta dem till brottsplatsen, säger Sven-Erik Olsson på Stockholmspolisen.

En annan viktig del i den lyckade insatsen, enligt Sven-Erik Olsson, var de rådiga insatserna av de två privatpersonerna som upptäckte och larmade tidigt och även lyckades ta reg-numret på flyktbilen.

– Vi hade bra uppgifter, förstahandsuppgifter, och det är naturligtvis väldigt avgörande, säger han.

Vi hade bra uppgifter och det är naturligtvis väldigt avgörande

Sven-Erik Olsson, polisen