ANNONS

Alby får nya grillplatser och upprustade spår

Alby friluftsområde ska få nya grillplatser
Alby får nya grillplatser.
Alby friluftsområde får nya grillplatser. De gamla ska bort.
Dessutom ska spåren få ny belysning och beläggning.
ANNONS

I dag finns tre grillplatser i friluftsområdet. Två av dem ligger nära gravkullarna i närheten av friluftsgården, vilket är för nära den kulturhistoriska miljön, skriver kommunen. Den tredje – ute på ängen – anses vara en otrygg plats för grillning med ”obefintlig uppsikt från friluftsgården”.

Tre nya grillplatser ska ersätta de gamla, beslutade kultur- och fritidsnämnden förra veckan. De ska ha plats för stora liksom mindre sällskap. Var de ska ligga eller när de ska vara klara framgår inte.

Ny belysning på spåren

Tidigare i år – i september – beslutade nämnden att 2- och 4-kilometerspåren i friluftsområdet ska få ny beläggning och ny belysning. ”Den nuvarande belysningen är utdaterad och byts inte ut om den slutar fungera”, står det i beslutsunderlaget. Arbetet ska pågå under vintern.

Kostnaden blev betydligt dyrare än vad kommunen först hade trott. Alla de pengar som finns kvar i projektet ”Alby friluftsområde, Utveckling ny vision” kommer att gå åt. Allt har inte hunnits med i projektet, som till exempel arbetet med entréer och fågelplattformen. För att resten ska bli verklighet behöver kommunfullmäktige skjuta till mer pengar än de 11 miljoner som var avsatta.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.