En gripen efter mordbrand i radhus

Bilden är tagen i ett annat sammanhang.
Bilden är tagen i ett annat sammanhang.
Branden på Tennisvägen i Viksjö där två personer skadades var anlagd. Polisen har gripit en misstänkt för grov mordbrand.

På onsdagsförmiddagen utbröt en brand i ett radhus på Tennisvägen i Viksjö. Polisen bekräftar nu att branden var anlagd.

– Jag kan inte närmare gå in på det, men det är klarlagt att den var anlagd. Eftersom det var människor kvar i husen rubriceras den som grov mordbrand, säger Albin Näverberg vid Järfällapolisen.

Polisen har gripit en person som misstänks för mordbranden.

– Det finns vittnesmål och utredningsläget är gott, säger Albin Näverberg.

LÄS MER: Vittne till branden: ”Obehagligt”

Larmet kom till räddningstjänsten klockan 11.30 på onsdagen. Det brann då i en radhuslänga med tre bostäder. Elden var kraftig och svårsläckt.

”Springer runt som tokar”

Lina Åsberg bor granne med radhusen och kunde följa händelserna från sitt fönster.

– Det är fullt med polisbilar, ambulans och brandmän här. Alla springer runt som tokar, berättade hon för Mitt i Järfälla vid lunchtid på onsdagen.

Vi har klätt på barnen ifall elden skulle sprida sig.

Räddningstjänsten skickade nio brandbilar och runt 25 personer arbetade med att bekämpa branden. Under tiden höll Lina och hennes familj ett vaksamt öga på vad som skedde i grannhuset.

– Det känns obehagligt. Vi har packat in alla tre djuren i burar och klätt på barnen ifall elden skulle sprida sig, men det verkar inte så, säger hon.

Två personer skadades

Vid 12.30-tiden uppgav räddningstjänsten att branden var under kontroll. Två personer skadades och fick föras till sjukhus.

– Jag har inga närmare uppgifter om hur allvarliga skadorna var, säger Björn Johansson, ledningsoperatör vid Storstockholms räddningscentral.

En av bostäderna blev totalt utbränd och de andra ska ha fått både rök- och brandskador.