ANNONS

Ingen gripen för rånet – polisen söker vittnen

Polisen söker vittnen efter rånet mot Systembolaget.
Polisen söker vittnen efter rånet mot Systembolaget.
Ingen har gripits för luciamorgonens rån mot Systembolaget. Polisen söker vittnen.
ANNONS

Tidig luciamorgon slog rånarna till mot Systembolaget i Tyresö, som Mitt i Tyresö skrev om. Två gärningspersoner med pistolliknande föremål fick med sig kontanter innan de försvann i en kombi, enligt de initiala uppgifterna.

Systembolaget höll stängt efter rånet, men öppnade igen vid lunchtid samma dag. Under luciadagen knackade polisen dörr, förhörde bland annat anställda och gjorde en teknisk undersökning i butiken.

Vid 13-tiden på fredagen var ingen gripen för det grova rånet.

– Vi har hållit ett stort antal förhör och den initiala brottsplatsundersökningen är klar, säger Ola Österling vid Stockholmspolisens mediecenter, på fredagen.

Polisen söker efter vittnen.

– Det gäller särskilt iakttagelser kring en mörk kombi som eventuellt kan sättas i samband med rånet, säger Ola Österling.

Polisen vill inte gå in på vilka eventuella spår som de har hittat efter gärningspersonerna.

–Det är i sådant fall något vi kan konfrontera gärningsmän med, därför vi vill inte gå in på vad förundersökningen har inhämtat, säger Ola Österling,

Flera butiker har rånats i Tyresö de senaste månaderna, som Mitt i Tyresö har skrivit om. För tre veckor sedan rånades Coop i Farmarstigen. I oktober en kiosk i Granängsringen – och dagen efter var det ett rånförsök mot en annan kiosk.

Utreder ni samband mellan rånen?

– Det är klart att vi tittar på eventuella samband, om det till exempel kan vara likartat modus eller om det finns vittnesbeskrivningar på gärningspersoner som kan överensstämma, sa Anders Bryngelsson vid Stockholmspolisens mediecenter till Mitt i Tyresö under torsdagen.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Tyresö direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.