ANNONS

Gripen utreds för fler överfall mot kvinnor

Mattias Tillberg, kommunpolis i Åkersberga
Mattias Tillberg, kommunpolis i Österåker.
Polisen misstänker att mannen som greps i går i Åkersberga kan vara skyldig till fler överfall. – Vi utreder i den riktningen, men det kan också röra sig om separata överfall, säger Mattias Tillberg, kommunpolis i Österåker.
ANNONS

I går greps en man efter att en flicka i yngre tonåren uppgett att hon blivit överfallen i Hacksta i Åkersberga. Enligt polisen inträffade överfallet vid 16-tiden i närheten av idrottsläggningen. Nu utreder polisen om mannen kan kopplas till fler överfall som skett den senaste tiden.

Det liknar andra händelser, men vi tänker brett.

Mattias Tillberg, kommunpolis

– Det är klart att vi tittar på andra ärenden, på teknisk bevisning och annat. Det är en person som dragits ned bakifrån ner på marken, så det liknar andra händelser. Men vi tänker brett, säger Mattias Tillberg, kommunpolis i Österåker.

Spårning med hund

Mannen greps efter att flera polispatruller med hund sökt i området och kommer att förhöras av polisen under fredagen (31/7). Mannen är anhållen misstänkt för försök till våldtäkt. Det är oklart om han gjort några medgivanden.

Så sent som i tisdags fick polisen in en anmälan om ytterligare ett överfall i Åkersberga. Då, strax före klockan elva på kvällen, överfölls en kvinna i 25-årsåldern som promenerade längs Centralvägen – Bergavägen.

– En person kom bakom och tog tag i och drog ned henne, säger Mattias Tillberg.

– Men kvinnan lyckades ta sig loss och fly och då kom en väktare i en bil som hjälpte henne.

ANNONS

Flera liknande överfall

En dryg  vecka tidigare (17/8) överfölls ytterligare en ung kvinna, i Skånsta. Även då kom gärningsmannen bakifrån.

En vecka tidigare (9/8) inträffade ett överfall i Viggbyholm i Täby. Då angreps en ensam kvinna av en okänd gärningsman som tog stryptag bakifrån.

ANNONS