ANNONS

17-åring gripen för två väpnade personrån

Blåljus, polis, silhuett
Polisens jakt på rånaren slutade i Skarpnäck
En 17-årig pojke har gripits, misstänkt för två väpnade rån, vid Globen och i Hammarbyhöjden.
ANNONS

Det första larmet kom till polisen sent i lördags kväll. En rånare hotade då två kvinnor med ett pistolliknande föremål, vid Arenagången mellan Globen och Gullmarsplan. Han kom över en mobiltelefon innan han flydde.

Strax därpå ännu ett larm till Globenpolisen, denna gång från Hammarbyhöjden. Också där hotade rånaren en kvinna med ett pistolliknande vapen. Han tvingade till sig en väska och tog mobiltelefonen som låg i den. Innan han försvann varnade han kvinnan från att larma polis, rapporterar Globenpolisen på sin Facebooksida.

Kvinnan ringde ändå polisen. Flera av dem som jobbade med det första rånet övergick då till att leta efter Hammarbyrånaren. Han greps en stund senare i Skarpnäck.

Den gripne är en 17-årig pojke. Han är känd av polisen sedan tidigare, dock inte för rån. Pojken är nu misstänkts för båda rånen. Bland annat hittades vapenliknande föremål i en väska, som kan kopplas samman med lördagskvällens båda rån och eventuellt även med andra rån och stöder.

På sin Facebooksida konstaterar Globenpolisen att trenden att använda vapen eller vapenliknande föremål ”dessvärre” fortsätter.

ANNONS
ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.