ANNONS

Gripestam diskuterade flyktingmottagande i Bryssel

Leif Gripestam (M).
Leif Gripestam (M).
Flyktingkrisen vid Medelhavet har kommit närmre Täby. Bland annat i form av ett nyöppnat ankomstboende.

I veckan besökte Täbys Leif Gripstam (M) Bryssel för att diskutera mottagandet.
ANNONS

Leif Gripestam (M), kommunstyrelsens ordförande i Täby, besökte Bryssel i veckan. Tillsammans med representanter från flertalet Stockholmskommuner har han träffat parlamentariker och beslutsfattare för att diskutera flyktingkrisen. Besöket varade i två dagar.

– Det är väldigt många beslut som fattas här som sedan direkt påverkar oss, säger Leif Gripestam i telefon strax innan han ska kliva på planet tillbaka till Stockholm och Täby.

Enligt honom har deltagarna bland annat pratat om Schengenavtalet och den så kallade Dublinförordningen. Båda är överenskommelser med avgörande inverkan på svensk migrationspolitik.

Resan till Bryssel gjordes på initiativ av Kommunförbundet i Stockholms län. Liknande resor görs ungefär vartannat år och ämnena som diskuteras varierar från gång till gång.

Nyligen blev det klart att Migrationsverket öppnar ett så kallat ankomstboende där Täby park hotell haft verksamhet fram till nu. Under helgen anlände de första flyktingarna som kommer att bo där medan de får sin asylansökan registrerad. Täby kommun har även lovat att ta emot 106 flyktingar under 2015.

TÄBY

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Täby direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.