ANNONS

Tre gripna efter inbrott i container

polis
Polisen grep inbrottstjuvar efter tips från en man i husvagn.
Under natten till måndagen bröt sig tre män in i en container i Hacksta, Österåker. De fick med sig gods av ett högt värde men kunde senare under natten gripas.
ANNONS

Polisen grep under natten tre personer som bröt sig in i en stålcontainer i Hacksta med hjälp av en vinkelslip. Anmälan till polisen kom in kvart i ett under natten till måndagen av en person som bor i en husvagn på området. I containern förvarades dyr utrustning och tjuvarna fick med sig gods av ett högt värde.

– Personen som bodde i husvagnen på området måste ha varit en som arbetade där, säger Sven-Erik Olsson på polisens ledningscentral till Mitt i.

Innan polisen kom till platsen hade de tre förövarna springande lämnat platsen. Det visade sig att inbrottstjuvarna hade lyckats ta sig in i containern och även påbörjat att ta sig in i ett värdeskåp. En vit utlandsregistrerad skåpbil hade sedan lämnat platsen och minst en förövare eftersöktes. Efter en och en halv timme kunde tre misstänkta män gripas i närområdet.

– Vad jag kan se har de inte hittat stöldgodset än. Ärendet är avklarat för vår del och har nu gått vidare till ett utredningsärende, säger Sven-Erik Olsson.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Södra Roslagen direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.