Flera gripna för inbrott under helgen

Kofot framför dörr.
Totalt kunde fyra personer gripas för de olika inbrotten.
Under helgen har flera personer gripits för olika inbrott på Lidingö.
– Det här är exempel på klockrent polisarbete i samverkan med lokalsamhället i vardagen, säger Lidingös kommunpolis Fredrik Wallén.

Under helgen har flera inbrott anmälts på Lidingö. Natten mot söndag fick polisen ett larm om att några försökte bryta sig in i en container på Larsbergsvägen.

– Polisen larmades av vittnen och kunde snabbt vara på plats. De greps på bar gärning, säger Fredrik Wallén.

Två män i 20- och 30-årsåldern är nu misstänkta för inbrottsförsök.

Misstänkta hittades på parkering

Senare, på söndagsmorgonen, larmade ett hotell på Lidingö att det varit inbrott under natten.

Men stöldgodset fanns inte långt därifrån. Polisen upptäckte nämligen två bilar på hotellets parkering, där både stöldgods och två misstänkta personer, en man och en kvinna i 40-årsåldern, hittades.

Svårare att försvinna på Lidingö

Enligt Fredrik Wallén är de misstänkta i de båda fallen kända av polisen sedan tidigare.

– De nu aktuella misstänkta kan betraktas som vaneförbrytare och möjliga som misstänkta i motsvarande brott i hela Stockholmsområdet. Att det är just på Lidingö de kan gripas, ligger dock i linje med det som bland annat jag flaggat för tidigare om värdet av vaksamhet och att snabbt larma polis när man tror sig se pågående brott. Får vi bara larmet så kan kombinationen närhet till polisen och det faktum att det är svårare för tjuvar att försvinna åt vilket håll som helst på en ö, ofta innebära att chansen för gripanden blir större på Lidingö.