ANNONS

Två gripna – misstänks ligga bakom flera inbrott

Två män misstänks vara del av organiserad inbrottsliga.
Två män misstänks vara del av organiserad inbrottsliga.
Polisen grep i dag två män i Sollentuna som misstänks ligga bakom flera bostadsinbrott och butiksstölder i Stockholms län.
– De misstänks ha kopplingar till internationella brottsnätverk, säger Mattias Eklöf vid gränspolisen.
ANNONS

De två männen är i 30-årsåldern och båda misstänks för häleri, medan en av dem även är misstänkt för vapenbrott och förberedelse till grov stöld.

Tillslaget gjordes av flera polisenheter i region Stockholm och männen greps i ett radhus i Sollentuna.

– De misstänks ha kopplingar till internationella brottsnätverk och i bostaden hittades både stöldgods, ett skjutvapen samt tecken på att ett stort antal människor bor tillfälligt på adressen, säger Mattias Eklöf vid gränspolisen i Stockholms rörliga gränskontrollsgrupp.

Organiserade ligor

Varifrån stöldgodset som hittades kommer får utredningen visa, men polisen konstaterar att det kan kopplas till butiksstölder och inbrott runt om i länet.

– Det är den organiserade brottsligheten vi slagit till mot här. Vi vet att de här stöldligorna opererar organiserat med beställare och sedan tjuvar längst ut i ledet. Godset förvaras i Sverige och pengar skickas via olika tjänster.

I bostaden påträffades ytterligare tio personer, varav två var efterlysta.

– För två av personerna finns det beslut från Migrationsverket om att de ska utvisas men de har alltså avvikit från det och hållit sig undan.

Olaglig uthyrning

Varken de två gripna eller de andra personerna är svenska medborgare och enligt polisen har det bedrivits hotellverksamhet i huset.

– Vi upprättar en anmälan om olovlig hotellverksamhet. Man får inte hyra ut sängplats i ett enskilt radhus hursomhelst. Det krävs tillstånd för det.

ANNONS

Vad händer med de andra personerna

– De efterlysta fick följa med för vidare utredning, varav en släpptes för att det saknas förvarsplatser. De andra är kvar. Vi skulle kunna försöka få dem avvisade men vi har inga resurser till det, säger Mattias Eklöf.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Sollentuna direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.