Elva gripna efter morgonens polisinsats

Massiv polisinsats gav elva gripna.
Massiv polisinsats gav elva gripna.
Tisdagens omfattande polisinsats resulterade i ett tiotal gripna. Husrannsakan i Söderort, Hässelby och Vällingby.
– Vi räknar med att kunna gripa fler senare i veckan, säger Manne Jönsson hos polisen.

Morgonens samordnade polisinsats mot grov brottslighet resulterade i elva gripna. Fler misstänkta personer kommer med största sannolikhet att gripas under de kommande dygnen. De gripna är misstänkta för  människorov, utpressning och grov misshandel.

– Den omfattande insatsen berodde på att vi hade ett behov av att slå till på flera platser samtidigt. I dagsläget har vi gripit elva stycken men fler är misstänkta och vi räknar med att kunna gripa dem senare i veckan, säger Manne Jönsson som är chef för grova brottsroteln i Stockholm Syd.

Husrannsakan på flera platser

Flera husrannsakningar utfördes samtidigt i bland annat Söderort, Hässelby och Vällingby där poliser från hela Stockholm varit inblandade. På adressen i Söderort ligger en pizzeria där polisen slagit till vid flera tillfällen. Tidigare har polisen ringt till ägaren varpå han har öppnat. Idag krossade polisen fönstret i dörren när de gick.

– De krossade fönstret och gick in i pizzerian. Jag vet inte varför de kopplar min pizzeria till brottslighet, jag har inte gjort något fel. När de gick in tog de en kamera och vände upp och ner på saker. Sedan sa de till mig att de har gjort ett misstag och kommer att stå för kostnaderna, säger pizzeriaägaren.

Manne Jönsson hos polisen kan inte uttala sig om det är ett misstag som ligger bakom husrannsakan eller inte.

– Vad enskilda polismän på plats har sagt till ägaren kan jag inte kommentera. Det jag kan säga är att vi har haft beslut om husrannsakan på både lokaler och lägenhetsadresser i området och de är genomförda. Om pizzeriaägaren har ersättningsanspråk får han göra precis som alla andra som berörs av våra insatser, att skicka in en ansökan som våra jurister får behandla, säger Manne Jönsson.