ANNONS

Tre gripna efter stöldvåg mot bilar

Tre misstänkta tjuvar greps på parkeringen vid Kungsängens station.
Tre misstänkta tjuvar greps på parkeringen vid Kungsängens station.
Natten till fredag greps tre misstänkta tjuvar vid Kungsängens station. Ett vittne såg hur de bröt sig in i bilar och larmade polisen.
ANNONS

När polisen kom till parkeringen vid Kungsängens station strax efter klockan 02 var tjuvarna på väg att stjäla däck från en bil och göra inbrott i två andra.

Två män och en kvinna

– De misstänkta är två män födda på 90-talet och en kvinna född på 90-talet. Ingen är hemmahörande i Upplands-Bro, säger Magnus Nilsson vid polisen i Järfälla och Upplands-Bro.

Stöldvåg mot bilar

Händelsen är ett i raden av inbrott i bilar den senaste tiden. Natten till onsdag skedde sju liknande fall mot företagsbilar – samtliga i Bro.

– De som greps i natt är intressanta. Man vet var de bor någonstans och jag hoppas att det kommer att göras husrannsakan, för att se om de kan knytas till andra liknande brott, säger Magnus Nilsson.

Han menar att denna typ av brottslighet är svår att utreda. Tjuvarna är ofta ute efter verktyg, där ägaren sällan registrerar serienummer och liknande. Dessutom är många i behov av sin bil så fort som möjligt och åker i väg och lagar rutan, utan att vidta några andra åtgärder.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Upplands-Bro direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.