ANNONS

Grön Ungdom protesterar mot Black Friday i MoS

Mall of Scandinavia.
Mall of Scandinavia.
Lönen har kommit in och Black Friday är i full gång. Men ett gäng engagerade Stockholmsungdomar vill sätta stopp för konsumtionshögtiden med hjälp av en protest i Mall of Scandinavia.
– Black Friday är dåligt. Många köper massa onödiga saker de inte behöver och det är dåligt för miljön, säger 13-årige Gaga Jakhashvili från Grön Ungdom Stockholm.
ANNONS

Konsumtionshögtiden Black Friday engagerar.

I dag klockan 16.00 kommer ungdomar från Grön Ungdom region Stockholm att samlas i Mall of Scandinavia för att protestera mot konsumtionshetsen.

– Black Friday är dåligt. Många köper massa onödiga saker de inte behöver och det är dåligt för miljön, säger 13-årige Gaga Jakhashvili.

”Kommer stå med plakat och skrika”

Syftet med protesten är att få folk att tänka till och stoppa undan plånboken.

– Vi kommer stå med plakat och skrika. Sedan kommer vi prata med folk och dela ut broschyrer.

Protesten annonserades via Grön Ungdom Stockholms Facebooksida under gårdagen och Gaga Jakhashvili säger att minst tio personer kommer att delta – förhoppningsvis fler.

Sandra Fogelberg, kanslichef för Grön Ungdom, meddelar att de är medvetna om aktionen.

– Ja, vi står absolut bakom detta, säger hon.

”Hoppas det ger effekt”

Något tillstånd har de inte, men det verkar inte bekymra Gaga Jakhashvili nämnvärt.

ANNONS

– Vi kommer känna av läget. Om vi blir tillsagda en gång kanske vi bara struntar i det. Vi får se hur länge vi kan ignorera dem.

Tror ni att folk som är där för att shoppa kommer att låta sig påverkas?

– Vi hoppas att det ger effekt. Vi har kontaktat flera stora medier och hoppas på stor spridning – och att folk förstår att man inte ska köpa onödiga saker.