ANNONS

Nu blir gröna linjen ännu rörigare

Gröna linjen mellan Slussen och T-centralen stängs av på grund av brorenovering.
Gröna linjen mellan Slussen och T-centralen stängs av på grund av brorenovering.
Fler byten och längre restid på grund av renovering är inget nytt på gröna linjen i sommar. Och nu blir det ännu värre. I två veckor framåt stängs linjen av mellan Slussen och T-centralen.
– Vi sätter in fler tåg på röda linjen under tiden, säger Alexander Krajisnik på SL.
ANNONS

Det är redan rörigt på den gröna linjen. Tunnelbanestationerna vid Skärmarbrink och Gullmarsplan har renoverats sedan 11 juni och beräknas inte vara klara för användning innan 19 augusti.

Och nu får linjens resenärer en ännu knivigare resväg. Under två veckor kommer det inte gå att åka mellan Slussen och T-centralen i någon av riktningarna på gröna linjen.

Det blir inte omöjligt att ta sig fram, men mellan 16 och 30 juli får resenärer använda krångligare och långsammare resvägar. En resa från Skarpnäck till Odenplan tar i normala fall 25 minuter och kräver inga tågbyten. Nu kan den resan istället ta upp till en timme och innehålla fyra byten.

Kommer stängas av nästa sommar också

Anledningen är att Söderströmsbron ska renoveras dygnet runt under de datumen.

– Det är ett upprustningsprojekt som började förra sommaren och kommer pågå varje sommar till och med 2022. Vi stänger av två veckor i taget. Att det är just nu är för att kollektivtrafiken i stort har minst antal resenärer under sommaren, säger Alexander Krajisnik vid SL:s pressavdelning. 

SL förstärker trafiken mellan Slussen och T-centralen på röda linjen under tiden. Extratåg kommer gå mellan Tekniska högskolan och Liljeholmen från 06:00 till 22.30 på vardagar och från 09.00 till 22.30 på helger. 

– Man kan fortfarande åka över Söderströmsbron med röda linjen och vi sätter in fler tåg för att restiden inte ska öka så mycket och trängseln inte ska bli så stor. 

Fakta

Så påverkas din resväg

Tågen från Hagsätra och Gullmarsplan går bara till Slussen och tågen från Hässelby strand går bara till T-Centralen. Tågen till och från Hagsätra och Gullmarsplan avgår från båda plattformarna vid Slussen. Om du byter till eller från Röda linjen kan du behöva byta plattform.

När du reser från T-Centralen

När du kommer med röda linjen från Slussen till T-Centralen och ska byta till grön linje mot Hässelby strand behöver du på T-Centralen gå upp en trappa för att byta plattform. När du kommer med grön linje från Hässelby strand och ska byta till röda linjen mot Slussen går du över till andra sidan av samma plattform.

När du reser från Slussen

Röda linjen går som vanligt mellan Slussen och T-Centralen men det kan bli väldigt trångt ombord på tågen. Du kan istället resa med pendeltåget från Stockholms södra till Stockholm City  Odenplan. Tvärbanan är också ett alternativ och den går mellan Gullmarsplan, Liljeholmen och Alvik.

 

Källa: SL
ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.