Grönans aprilskämt var inget skämt

I en gränd på Gröna Lund kan en 95 meter hög karusell byggas.

Det blir Grönans näst högsta attraktion.

Första april gick Gröna Lund ut med att man skulle bygga en ny höghöjdsattraktion i en fem meter trång gränd. Men det var inget aprilskämt – det var ett ”metaaprilskämt” berättar Annika Troselius, informationsansvarig på Grönan.

– Aprilskämtet var att det inte var ett skämt. 9 av 10 trodde det var ett skämt. Men det stämmer, vi kommer att få ny höghöjdsattraktion på den platsen nästa sommar.

Allt som allt blir attraktionen 95 meter hög om den byggs – vilket är ungefär lika högt som Stockholms Stadshus. Den ska ligga mellan lustiga huset och den blå berg- och dalbanan Jetline.

Grönan ville alltså skämta om att den höga karusellen ska stå i gränden som bara är fem meter bred. Något som egentligen inte borde vara möjligt enligt Annika Troselius.

Den nya karusellen skulle alltså bli näst högst på nöjesfältet. Gungan Eclipse är 121 meter, fritt fall är 80 meter, Katapulten är 55 meter.

– Exakt hur attraktion ska se ut kommer vi inte berätta förrän 7 juni. Fram till dess lämnar vi ledtrådar på vår hemsida och i sociala medier, säger Annika Troselius.

– Men jag kan säga så mycket att vi inte har en liknande attraktion i dag.

Sommaren 2017 ska den alltså vara på plats.