ANNONS

Grönt ljus för 900 bostäder vid Pampas

Pampas Marina, 900 bostäder
Ett nytt bostadsområde kommer att ta plats strax norr om Pampas Marina.
900 nya lägenheter, två förskolor och en upprustad strandpromenad är på gång vid Pampas. En överenskommelse för projektet mellan HSB och Solna stad är nu klar.
ANNONS

Det är i Ekelund, strax norr om Pampas Marina, som det ska byggas minst 900 nya lägenheter och två förskolor vid Mälaren.

Ungefär en tredjedel av bostäderna kommer att vara större lägenheter med minst fyra rum och kök. I gatuplan tar butiker och restauranger plats. Samtidigt väntar ombyggnation av vägnätet för att knyta samman området med Solnas lokala vägnät, och strandpromenaden mellan Ekelundsbron och Huvudsta Gård får en ansiktslyftning.

Området, där Arbetsmiljöverket tidigare hade sitt kontor, ligger i anslutning till Västra skogens tunnelbanestation och enligt överenskommelsen står HSB för finansieringen av åtgärderna i vägnätet samt lägger 150 miljoner kronor på en ny tunnelbaneuppgång.

Blir en attraktiv del av Stockholmsregionens inre kärna

Detaljplan på gång

Kommunstyrelsen beslutade om principöverenskommelsen vid sitt sammanträde på måndagen och byggnadsnämnden ska nu dra igång arbetet med ny detaljplan för området.

– Nya bostadskvarter och levande stadsgator med ett varierat utbud av service, restauranger och handel utvecklar tillsammans med den upprustade strandpromenaden en attraktiv del av Stockholmsregionens inre kärna, säger kommunstyrelsens ordförande Pehr Granfalk (M) i ett pressmeddelande.

”Mervärden och trivsel”

På sin hemsida beskriver HSB det nya området som ”en modern kvartersstad, inspirerad av arkitekturen i Hornsbergs strand. Med butikslokaler, förskolor och restauranger på bottenvåningarna skapas liv och rörelse i kvarteren. Här blir det fokus på mervärden och trivsel”