ANNONS

Hägernäs ishall kan döpas efter Täbymäklare

100 000 kronor om året kostar det att döpa om namnet på hallen.
100 000 kronor om året kostar det att döpa om namnet på hallen.
Hägernäs ishall är på väg att döpa om sig – till namnet på ett lokalt mäklarföretag. Viggbyholms IK ligger bakom förslaget som ska ge 100 000 extra i kassan om året.
– Namnbyten rör upp känslor och det kan nog väckas en del kritik om det här, säger Robert Stopp (L), ordförande i kultur och fritidsnämnden.
ANNONS

100 000 kronor per år – det är prislappen för att få ändra om namnet på Hägernäs Ishall till Jägholmshallen. Det är Viggbyholm IK som tecknat ett femårigt sponsoravtal med Jan Jägeholms Fastighets Aktiebolag, där en av förutsättningarna är att de byter namn.

– Vi har jobbat med det här i föreningen under en lång tid och det känns jättekul att vi har fått en sponsor som valt att stötta vår förening. Vi har också fått ett stort stöd av kommunen under hela processen, säger Maria Andersson, Viggbyholms IK:s ordförande.

Hallen ägs av kommunen och under tisdagen förväntas kultur- och fritidsnämnden klubba igenom beslutet.

– Det är klubben som lagt fram det här förslaget, och vi kommer att ge grönt ljus, säger Robert Stopp (L), kultur och fritidsnämndens ordförande.

Kommunen tillåter namnändringar

2011 antog kommunen en sponsringspolicy som innebär att man får ändra namn på idrottsanläggningar. Robert Stopp säger att flera andra klubbar försökt få igenom sponsring på det här sättet men inte lyckats hitta någon som är intresserad.

– Det här kan öppna upp för fler namnbyten samtidigt som vi tar det här på största allvar. Det är viktigt att det inte urartar, säger han.

”Det kan nog väckas en del kritik om det här”

Förslaget har också gått en vända i Täbys Namn- och skönhetsråd som också gav grönt ljus, men Robert Stopp är medveten om att Täbyborna kan rynka på näsan.

– Namnbyten rör upp känslor och det kan nog väckas en del kritik om det här, men vi har en sponsringspolicy och namnbyten på hallar är inte ovanligt. Frågan är också om människor kommer att använda det nya namnet. Man säger ju inte Ericsson Globe, för att använda ett exempel.

ANNONS

Klubbens ansvar

Kommunen äger hallen, men det är Viggbyholm IK:s som ansvarar för allting kring det nya namnet och skylten.

– De står för alla kostnader och bygglov – samt andra detaljer som att larmcentralen har det nya namnet registrerat så att ambulansen hittar rätt.

Robert Stopp säger att han tillsammans med andra i nämnden ifrågasatt om prislappen var tillräckligt hög.

– Vi tyckte att 100 000 kronor om året lät ganska lågt. Men vi har låtit våra tjänstemän tittat på det här och det är i sin ordning. Nu hoppas vi att pengarna kommer hela klubben till gagns.

Fortsätta utveckla kvalitén

Maria Andersson säger att pengarna är välbehövliga för att kunna fortsätta utveckla klubbens arbete.

– Pengarna kommer att komma hela klubben till gagns. Det handlar i grund och botten om att fortsätta utveckla vår verksamhet för Täbys barn och ungdomar. Vi har en populär hockey- och skridskoskola och med de här pengarna kommer vi kunna göra ännu mer.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.