Välj ditt område
Den nya bussterminalen byggs in i Katarinaberget.
Den nya bussterminalen byggs in i Katarinaberget.

Grönt ljus för Slussens bussterminal

Nyheter Trots kritiken godkändes i dag detaljplanen för Slussens nya bussterminal i stadsbyggnadsnämnden.

I dag, torsdag, godkände stadsbyggnadsnämnden den nya detaljplanen för den planerade bussterminalen i Katarinaberget vid Slussen. Det betyder att bussterminalen mer eller mindre är helt klar att börja byggas. Efter dagens godkännande är det bara ett sista godkännande i kommunfullmäktige som återstår.

– Jag är väldigt positiv till att det klubbades igenom. Redan när förslaget kom till att förlägga terminalen i Katarinaberget stödde jag det. Det sparar en våning vilket för att man kan ha parken på platsen hela vägen ner till vattnet, säger Erik Slottner (KD), ledamot i stadsbyggnadsnämnden.

–  Det har funnits motargument gällande brandsäkerheten. Men även om jag inte är någon brandexpert så känner jag mig trygg i de extremt noggranna bedömningar som har gjorts, säger Erik Slottner.

I den detaljplan som nu har godkänts är det sig mesta likt, bara ett par marginella justeringar gjorts utifrån inkomna synpunkter. Terminalen byggs in i Katarinaberget, bussarna kör in och ut vid Stadsgårdsleden och resenärer får en huvudentré vid Katarinavägen.

Din bästa Stockholmsguide

Fler nyheter från Hela Stockholm

Nyheter

Kungen firar födelsedagen på slottet

Morgonkollen

Brand har slagit ut Stockholms tågtrafik

Morgonkollen

Hemlig rutt för lördagens klimatmarsch

Årets Stockholmsbyggnad 2017
Årets Stockholmsbyggnad

Över 3 000 har röstat på årets byggnad

Snackisar

MoS förvandlas till ett fantasiland i Lego

Nyheter

Kvinna föll från balkong i Alby