Den nya bussterminalen byggs in i Katarinaberget.
Den nya bussterminalen byggs in i Katarinaberget.

Grönt ljus för Slussens bussterminal

Nyheter 

Trots kritiken godkändes i dag detaljplanen för Slussens nya bussterminal i stadsbyggnadsnämnden.

I dag, torsdag, godkände stadsbyggnadsnämnden den nya detaljplanen för den planerade bussterminalen i Katarinaberget vid Slussen. Det betyder att bussterminalen mer eller mindre är helt klar att börja byggas. Efter dagens godkännande är det bara ett sista godkännande i kommunfullmäktige som återstår.

– Jag är väldigt positiv till att det klubbades igenom. Redan när förslaget kom till att förlägga terminalen i Katarinaberget stödde jag det. Det sparar en våning vilket för att man kan ha parken på platsen hela vägen ner till vattnet, säger Erik Slottner (KD), ledamot i stadsbyggnadsnämnden.

–  Det har funnits motargument gällande brandsäkerheten. Men även om jag inte är någon brandexpert så känner jag mig trygg i de extremt noggranna bedömningar som har gjorts, säger Erik Slottner.

I den detaljplan som nu har godkänts är det sig mesta likt, bara ett par marginella justeringar gjorts utifrån inkomna synpunkter. Terminalen byggs in i Katarinaberget, bussarna kör in och ut vid Stadsgårdsleden och resenärer får en huvudentré vid Katarinavägen.

Fler nyheter från Stockholm

Ett fallfärdigt hus på 55 kvadrat såldes för 4,5 miljoner
Bostad

Miniruckel i Bromma såldes för 4,5 miljoner

Här måste äldre bo i tio månader medan Gustavsgården renoveras
Nyheter

Containerlägenheterna blir större

Brott

Internationellt efterlyst bankrånare gripen

Nyheter

Stadsmuseet rasar mot radhus vid Folkets hus

Nyheter

Polisen självkritisk till insats i Rinkeby

Nyheter

Nej till privat BB i Nacka