ANNONS

Grönt ljus till ny stadsdel i Järva

1400 lägenheter efter Finlandsgatan.
Området i rött planeras att bli bostäder, det i blått kommersiella verksamheter och det rosa en skola, en idrottshall och förskolor.
På torsdagskvällens kommunfullmäktige tog sig staden ett steg närmare den nya stadsdelen som ska växa fram mellan Akalla och Husby.
ANNONS

Staden har som mål att bygga 140 000 bostäder fram till år 2030. 1 400 av dessa bostäder vill de lägga på Finlandsgatan mellan Akalla och Husby som i dag är en sömning gata som omringas av skog och några större kontorsbyggnader.

Projektet med den nya stadsdelen har nu fått grönt ljus av kommunfullmäktiges politiker och arbetet med de 1 400 bostäderna kan fortsätta.

Ökar bostäderna med 15 procent

Om det här blir verklighet skulle innebära att en ny stadsdel i princip kommer att växa fram. Det här skulle också innebära att Akalla och Husby växer samman med varandra.

Om 1 400 lägenheter skulle byggas efter Finlandsgatan så innebär det att antalet bostäder i stadsdelen ökar med 15 procent. Av dessa 1 400 lägenheter föreslår exploateringskontoret att cirka 825 bostäder ska bli bostadsrätter och övriga 575 bostäder ska bli hyresrätter.

Eventuell byggstart om tre år

Byggstarten väntas ske 2023 och projektet kommer enligt den preliminära tidsplanen vara färdigställt först år 2027.

ANNONS