ANNONS

Grönt ljus för Värmdös VA-utbyggnad

Värmdö kommun får ett grönt lån för att bygga ut VA-nätet. Foto: Värmdö kommun
Värmdö kommun får ett grönt lån för att bygga ut VA-nätet. Foto: Värmdö kommun
Nu beviljas Värmdö kommun ett så kallat Grönt lån på 514 miljoner från Kommuninvest för utbyggnaden av det kommunala VA-nätet mellan 2007 och 2017.
ANNONS

Genom utbyggnad av det kommunala VA-nätet kan god dricksvatten- och grundvattenkvalitet säkras i Värmdö kommun samt genom anslutning till Käppala reningsverk 2009 kan avloppssystem med god kapacitet och reningsgrad tryggas. För detta blir nu 514 miljoner Grönt lån av Kommuninvest.

Investeringen innefattar VA-utbyggnaden mellan 2007 och 2017 och innebär inte att nytt lån tas utan att redan tagna lån kan öronmärkas som en hållbar investering. Inför den fortsatta utbyggnaden av VA-nätet i Värmdö kommun kommer ännu mer av finansieringen kunna märkas som Grönt lån-projekt.

Gröna lån blir ett verktyg som förenar ekonomi och miljö

– Det här är ett av de sätt som vi i Värmdö kommun kan arbeta för att investera hållbart och göra skillnad för miljön. Gröna lån blir ett verktyg som förenar ekonomi och miljö, säger Deshira Flankör (M), kommunstyrelsens ordförande, i ett pressmeddelande.

Pengarna som används för att finansiera Gröna lån kommer från placerare som vill finansiera hållbara investeringar och som vill att deras förvaltade medel ska göra skillnad för miljön.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Värmdö direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.