Grop i stället för torghandel på Odenplan

Filip Stjernberg framför torggropen.  "Just nu försöker vi hitta ner till en elcentral ganska långt ner så att vi kan ordna en kortläsare till vattnet, så att inte vem som helst ska kunna komma åt vattnet. Det springer ju ganska mycket folk här", säger han.
Filip Stjernberg framför torggropen. "Just nu försöker vi hitta ner till en elcentral ganska långt ner så att vi kan ordna en kortläsare till vattnet, så att inte vem som helst ska kunna komma åt vattnet. Det springer ju ganska mycket folk här", säger han.
Varför är det en grop framför cykelgaraget på Odenplan?
Jo, det är staden som riggar för att torghandeln äntligen ska komma på plats.
– Vi var ganska ledsna över att behöva riva upp det här fina torget när det äntligen blivit klart, säger byggarbetaren Filip Stjernberg.

Framför ingången till cykelgaraget är det meningen att man ska kunna köpa blommor, frukt och grönsaker. Stans torgförvaltare Peter Englund sa att torghandeln skulle ha varit igång redan för en dryg månad sedan men den lyser ännu med sin frånvaro.

– Vi väntar på att de blir klara med att installera el och vatten, svarar han när vi undrar vad som händer.

Det är alltså förklaringen till att stenbeläggningen vid cykelgaraget sedan förra veckan är uppgrävd.

– Vi var ganska ledsna över att behöva riva upp det här fina torget när det äntligen blivit klart. Vi undrade varför det inte gjordes direkt. Men det var väl något som glömdes bort och då får man komplettera efteråt, säger Filip Stjernberg som stod och jobbade i gropen när vi gick förbi i tisdags.

När är ni klara?

– Vi hoppas att det bara tar den här veckan ut. Jag hoppas verkligen att det blir så. Egentligen skulle vi vara klara redan förra veckan. Men det var mer än vi trodde. Ett sådant här hål gräver man inte för hand på en dag. Vi hoppas att vi är klara på fredag, sa han när vi pratade med honom i förra veckan.

Peter Englund säger att torghandeln kan vara igång om någon vecka. När vi gick förbi dag, fredag var dock gropen ännu inte igenlagd.