ANNONS

Två män döms för grov våldtäkt vid Centralbron

centralbron
Våldtäkten ägde rum nära Centralbron.
Två män döms för grov våldtäkt av en 15-årig flicka vid Centralbron i Stockholm, natten mot den 2 september.
De döms till fängelse i två år och sex månader respektive ungdomsvård i tio månader. Den äldre av gärningsmännen ska även utvisas.
ANNONS

Av domen framgår att offret var tillsammans med en kompis när de träffade på tre unga män vid Sergels torg. Sällskapet gick därefter vidare mot Centralbron.

När flickorna ville gå hem blev situationen snabbt hotfull. Männen krävde först pengar och klädesplagg av flickorna. En av flickorna lyckades springa från platsen och en av männen försvann efter.

Kvar blev en 15-årig flicka med de två män som nu döms i tingsrätten för att ha våldtagit henne under Centralbron. Polisen lyckades hitta gärningsmännen bland annat via deras SL-kort.

Åldern avgörande för straffet

Domstolen går på åklagarens linje och fäller de båda männen för grov våldtäkt. Den yngre av dem, en 17-åring, döms till sluten ungdomsvård i 10 månader.

Den andre gärningsmannen döms till fängelse i 2 år och 6 månader. Han ska också utvisas från Sverige. I hans fall har åldern utretts. Tingsrätten gör bedömningen att han är över 18 år vilket medför ett strängare straff.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Vasastan direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.