ANNONS

Inga fler polisresurser till Jordbro

En man i 20-årsåldern har häktats misstänkt för mordförsök på en kroganställd i Jordbro förra helgen.

Nu uttrycker polisen oro över utvecklingen i Jordbro centrum, men fler resurser får man inte.
ANNONS

– De grova våldsbrotten i Jordbro är i mångt och mycket kopplat till centrum och krogmiljön, säger Johan Winell, förundersökningsledare vid polisområde Stockholm Syds sektion för grova brott.

Det var natten mot förra söndagen som man i 40-årsåldern blev skjuten i benet inne på en krog i Jordbro centrum. Mannen arbetar på krogen.

Det har nu flera helger i rad skett grova våldsbrott vid Jordbro centrum.

– Det handlar inte om kriminella uppgörelser, utan det är oöverlagda impulsbrott, säger Johan Winell.

Nyligen presenterade polisen 14 prioriterade bostadsområden i landet som kräver särskilt fokus.

– Vi hade väl en förhoppning om att Jordbro skulle vara med bland områdena, så vi skulle få mer polisiärt stöd, men så blev det inte, säger Lars-Göran Rehn, operativ koordinator vid Haningepolisen.

En man i 20-årsåldern greps en timme efter dådet och han har nu häktats. Efter omständigheterna är den skjutne mannen vid god vigör, enligt polisen.

– Vi måste vara mer synliga i Jordbro centrum. Problemet är att när vi vill vara synliga på fredag och lördagsnätter så har vi fullt upp med 112-larmen som ledningscentralen kan skicka oss på, från Farsta till Nynäshamn. Vi har också fokuserat väldigt mycket på Brandbergen den senaste tiden och vi kan inte släppa Brandbergen nu. Bäst vore om vi kunde jobba 50 procent i Jordbro och 50 procent i Brandbergen. Alla lokalpolisområden vill vara fler, men vi får rätta mun efter magsäck och försöka lösa helgerna så gott det går. Vi får se hur de närmaste helgerna kommer se ut, säger Lars-Göran Rehn.

ANNONS
ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Haninge direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.