ANNONS

Familj rånad i sitt hem – tre till sjukhus

Polisjakt på rånare.
Polisjakt på rånare.
Under natten bröt sig beväpnade rånare in i hos en familj i Upplands-Bro. Personer i familjen ska ha misshandlats och förts till sjukhus. Även barn fanns på plats, men de ska inte ha skadats fysiskt, enligt Anna Westberg vid polisens ledningscentral.
ANNONS

Under natten till tisdagen tog sig flera gärningsmän in i ett hus i Gamla Bro, Upplands-Bro. Rånarna ska ha tvingat till sig ett byte under pistolhot och även slagit de boende. Tre personer som befann sig i huset har förts till sjukhus. Skadeläget är oklart men inte livshotande enligt polisen.

– Det fanns fler personer inne i huset än de som fick föras till sjukhus. Enligt uppgift fanns där även barn i huset men de ska inte ha skadats fysiskt, säger Anna Westberg på polisens ledningscentral.

Enligt uppgifter till polisen ska en av de skadade ha blivit slagen med något slags tillhygge.

Stort polispådrag

Larmet kom klockan 03.28 och ett stort polispådrag sattes igång i jakten på rånarna. Enligt vittnesuppgifter ska gärningsmännen ha lämnat i en mörk bil. I nuläget är ingen ännu gripen för rånet.

– Det var minst fyra personer som var inne i huset enligt de uppgifter jag har fått. Vi hade flera patruller på plats och vi jobbar vidare med detta under dagen. Det har gått ett tag nu men det finns en del att gå på, säger Anna Westberg.

Brottsplatsen är avspärrad i avvaktan på en teknisk undersökning.