Grovt rån mot Elgiganten i Barkarby

Väpnat/ grovt rån mot Elgiganten Barkarby
Polisen söker vittnesuppgifter från rånet.
Under förmiddagen kom tre maskerade personer in på Elgiganten i Barkarby och tvingade under hot till sig stora mängder varor. Strax därefter hittades flyktbilen på Snapphanevägen i Jakobsberg.

Vid 10.39 på tisdagsförmiddagen fick polisen larm om ett pågående rån på Elgiganten vid Barkarby handelsplats. När polisen kom dit hade rånarna redan försvunnit, och fått med sig en okänd mängd varor: mobiltelefoner, datorer och surfplattor.

De tre maskerade rånarna hade ett pistolliknande föremål med sig och hotade en av personalen till att öppna upp ett lager i anslutning till butiken där varor förvarades. Därefter lämnade de butiken med en flyktbil som kördes av en fjärde person.

Ungefär tjugo minuter senare hittades flyktbilen på Snapphanevägen i Jakobsberg, bara ett stenkast från Elgiganten. Ingen skadades fysiskt vid rånet, och polisen genomför teknisk undersökning på brottsplatsen och där bilen anträffats.

– Vi hoppas nu få in vittnesuppgifter och övervakningsfilm från butiken naturligtvis. Vi eftersöker vad vi tror är fyra förövare, säger Sven Erik Olsson vid polisens regionsledninscentral (RLC).

Det är inte första gången som Elgiganten utsatts för brott, så sent som i november förra året stals en hjullastare från en byggarbetsplats i närheten och användes för att köra in i butiken och stjäla varor.