ANNONS

Grundskollärare åtalas för sexuellt ofredande mot elev

Lärare åtalad för sexuellt ofredande mot elev på grundskola i Vasastan
Arkivbild. Den åtalade grundskolläraren förnekar brott.
En lärare misstänks ha ofredat en högstadieelev på en grundskola i Vasastan. Läraren förnekar brott – men åtalas nu för sexuellt ofredande vid Stockholms tingsrätt.
ANNONS

Det misstänkta brottet ska ha skett någon gång i vintras utanför ett av skolans klassrum. Den åtalade läraren ska då ha tryckt sin fot mot en elevs könsorgan.

Åklagaren menar att läraren har rört eleven på ett sätt som kunde förväntas kränka elevens sexuella integritet. Högstadieelevens klasskamrat ska även ha bevittnat händelsen.

I förhör uppger eleven att han flera gånger blivit ofredad av läraren på olika sätt, men att det nu är ett av fallen som lett till åtal.

Sparkades från sitt uppdrag

I förundersökningen framgår det att det var skolans rektor som gjorde polisanmälan efter att hen fått höra om händelsen.

Därefter ska rektorn ha avskedat läraren.

I förhör beskriver högstadieeleven läraren som ”obehaglig” och säger att han varit rädd för att läraren på något sätt ska vilja hämnas efter att han avskedats och polisanmälts.

Förnekar brott

Men läraren själv menar att han aldrig rört högstadieeleven på det sättet som beskrivs i åtalet och förnekar därför brott.

”Jag hade ingen som helst avsikt att skada eller ofreda honom, och absolut inte någon sexuell avsikt”, säger han i polisförhör.

Läraren förklarar han aldrig varit med om något liknande och att han mått mycket dåligt efter att han polisanmälts och avskedats.

ANNONS