ANNONS

Gruppträning i vardagsrummet

Det är gruppträning i stället för soffhäng som gäller på de öppna ytorna mellan kök och vardagsrum hemma hos Turebergsbon Hannah Maxwell Zandrén.
Det är gruppträning i stället för soffhäng som gäller på de öppna ytorna mellan kök och vardagsrum hemma hos Turebergsbon Hannah Maxwell Zandrén.
Avsaknaden av en egen lokal var inget som avskräckte Hannah Maxwell Zandrén från att starta upp en egen träningsverksamhet.

I stället röjde hon rent i vardagsrummet och bjöd in till en klass.
ANNONS

Att jobba hemifrån är vardagsmat för många – åtminstone om man har ett kontorsjobb där det räcker med en laptop i soffan eller en liten arbetshörna i sovrummet.

I andra branscher kan det vara svårare – men inte omöjligt.

Vid sidan om sitt heltidsarbete inom vården har Turebergsbon Hannah Maxwell Zandrén jobbat som gruppträningsinstruktör på gymkedjan Sats. Samtidigt har hon drömt om en egen verksamhet, men steget till att skaffa en egen lokal är stort.

– Jag tänkte, vad har jag? Jag har min dröm som jag brinner för, min kunskap om träning och så har jag mitt hem, berättar hon.

Sagt och gjort. Hannah tog ett snack med sina två barn, och efter att hon fått med familjen på tåget tömde hon vardagsrummet och stuvade in sakerna i förrådet.

Sedan slutet av september är det gruppträning i stället för soffhäng som gäller på de öppna ytorna mellan kök och vardagsrum.

– Det har gått ganska bra hittills, det har kommit folk varje vecka, berättar Hannah.

Träningsformen kallas funktionell styrka. Övningarna utförs med den egna kroppen som redskap, och fokus ligger på styrka, balans och spänst.

– Det handlar om hur vi lever i vardagen, om att orka ta trappan om hissen är trasig, eller kunna prestera bättre på cykeln med en starkare core-muskulatur. Eftersom det är väldigt små grupper jag har finns det stora möjligheter att anpassa nivån efter deltagarna.

ANNONS

Vilka är det som du hoppas kunna locka hem till dig?

– Det finns en stor målgrupp som vill göra något, men av olika anledningar inte vill gå till et traditionellt gym. Det kan handla om att man tror att man är för gammal eller för otränad. Men då brukar jag fråga: behöver man vara professor för att börja studera? Nej, såklart inte.

Hennes företag har fått namnet A piece of fire – och det är just den där glöden hon vill ska smitta av sig på deltagarna.

– Min vision bygger mycket på att du kan vinna mer än en starkare kropp genom att våga prova träna. Även inre styrka och mod kommer på köpet.

Fakta

Gruppträning hos Hannah

Varje söndag mellan 10 och 11 är det gruppträning hemma hos Hannah Maxwell Zandrén i Tureberg.

På hemsidan A piece of fire kan man läsa mer om programmet.