ANNONS

Omtalade Fittjafallet prövas i hovrätten

demonstration mot våldtäkt fittja centrum
Efter den friande domen arrangerades demonstrationer i Fittja två gånger om.
Den friande domen mot fem män som var åtalade för en gruppvåldtäkt i Fittja kommer nu att prövas i hovrätten.
Kvinnan och hennes biträde Elisabeth Massi Fritz driver fallet i hovrätten utan åklagare.
ANNONS

Den friande domen mot fem män som var åtalade för en gruppvåldtäkt i Fittja kommer nu att prövas i hovrätten.  Den målsägande ska själv driva fallet vidare, meddelar hennes advokat Elisabeth Massi Fritz.

I december friade tingsrätten männen som var åtalade för våldtäkt. Och i maj meddelade åklagaren  åklagaren Markus Hankkio att han drar tillbaka sin överklagan till hovrätten. Bevisningen höll inte ansåg han.

– Min bedömning är att hovrätten på den bevisning som nu finns, inte kommer att ändra tingsrättens friande dom. Jag har därför återkallat överklagandena, sade kammaråklagaren Markus Hankkio i ett pressmeddelande i maj.

Driver fallet utan åklagare

Åklagarmyndigheten skrev också i pressmeddelandet att ”Polisens undersökning av innehållet i telefoner, som pågått in i det sista för att hitta en eventuell film som skildrar de påstådda brotten, har varit resultatlös.”

Men nu har alltså kvinnan och hennes advokat Elisabeth Massi Fritz beslutat sig för att driva fallet vidare utan åklagare. Elisabeth Massi Fritz skriver om beslutet på sin Instagram. Liksom tidigare uttrycker Elisbeth Massi Fritz hur hon tycker att kvinnan blivit sviken av samhället.

ANNONS

Ang grova våldtäkten i Fittja har min klient och jag nu bestämt att driva målet i hovrätten utan åklagare. Min klient såg den friande domen som ett svek. Sedan kom åklagarens återkallelse av överklagan, ytterligare ett svek. Min klient är även sedan tidigare i livet sviken av samhället. Att som målsägandebiträde svika henne kommer INTE på tal. Hon har precis som alla brottsoffer som drabbats av brott rätt att få en prövning av domstol, det handlar om en mänsklig rättighet och rättssäkerhet även för den som är brottsoffer. Det kommer bli ett tufft mål men å andra sidan vilka våldtäktsmål är inte det ? Jag är en van fighter och är inte rädd att stå ensam. Min klient känner stor tacksamhet för att svenska folket stödjer henne. #justice #nevergivup #massifritz ???

A post shared by Elisabeth Massi Fritz (@advokatmassifritz) on

På instagram skriver hon bland annat:
”Hon har precis som alla brottsoffer som drabbats av brott rätt av få en prövning av domstol, det handlar om en mänsklig rättighet och rättssäkerhet även för den som är brottsoffer.”
I ett mejl till TT skriver Massi Fritz.
”Vi är medvetna om att det kommer bli en rejäl uppförsbacke och att det kommer bli ett svårt mål”

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Botkyrka Salem direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.