Min lokala hjälte

Gryta drog besökare till Hägernäs centrum

Taekwondo var en av punkterna på Hägernäsdagen.

Taekwondo var en av punkterna på Hägernäsdagen.

Premiären är avklarad. Hägernäs har för första gången ­firat sin alldeles egna dag.

Det gjordes bland annat med kampsport och Hägernäsgryta.

Hur lockar man kunder till ett lite bortglömt centrum?

Med en fest så klart. Förra lördagen arrangerades Hägernäs dag för första gången. Trots minusgrader hittade ett par hundra besökare till platsen där det bland annat gick att prova på Hägernäsgryta från en av de lokala krogarna.

– Vi har bestämt oss för att nischa oss på grytor. Det är mat som vi tror att många tycker är lite för tidskrävande och hellre äter ute på restaurang, säger krögaren Nezar Alhaj.

Mellan tuggorna bjöds det även på underhållning. Besökarna kunde till exempel se uppvisning i kampsporten Taekwondo, sjunga karaoke och pyssla.

Marie Carlsson, pärm- och väskdesigner, är en av dem som var med och arrangerade dagen. Enligt henne kämpar Hägernäs centrum hårt i skuggan från bjässarna i Arninge och Täby.

– Det har ibland varit svårt att få folk att hitta hit. Vi behöver bli bättre på att synas och få fler att prata om vårt centrum, säger hon.

I dag är det till exempel ganska snålt med skyltningen in till centrum. En ansökan om tillstånd är dock inlämnad för att bättre kunna marknadsföra sig ute på E18.

I Hägernäs centrum finns i dag drygt 25 företag och sedan förra året finns en lokal företagareförening.

Tanken är att låta Hägernäs dag bli en återkommande tradition. Det finns även planer på en julmarknad.